rss

Een rondleiding in de Ambertuin

05 mei 2019

Heeft u de Ambertuin in Kiewit al bezocht?

Een beetje verscholen achter de binnenkoer van het domein Kiewit (Hasselt) ligt de Ambertuin. Deze ecologische tuin is zeker een bezoekje waard. Al was het maar om een paar nieuwe ideeën voor uw eigen tuin op te doen. De Ambertuin is alle dagen vrij te bezoeken maar u kan ook een Ambertuingids reserveren voor een geleid bezoek.

Een ‘klassieke’ tuin is niet altijd even duurzaam en soms zelfs schadelijk voor het milieu. Bovendien kruipt er aardig wat werk en tijd in. Een Ambertuin is anders. Hier draait alles om minder afval, minder werk en meer natuur. In een Ambertuin doet de natuur het zware werk. Vogels en nuttige insecten houden plaagsoorten onder de duim. Bovendien levert een Ambertuin een minimum aan groenafval op. Wat overblijft, wordt verwerkt tot compost, houtsnippers, een takkenwal of een mooie vlechtconstructie. Minder afval betekent meer tijd om van de tuin te genieten. Daar dient die toch voor?

De Ambergidsen staan klaar om u het hele tuinverhaal in geuren en kleuren te vertellen. Een gidsbeurt doorheen de tuin duurt ruim een uur. Voor meer praktische informatie en om een gidsbeurt aan te vragen kan u bellen naar Domein Kiewit tel: 011/21 08 49 of een e-mail versturen naar kiewit [at] hasselt [dot] be.

Adres Ambertuin Kiewit: Stedelijk domein Kiewit – Putvennestraat 108 – 3500 Hasselt